Școala Româno-Britanică | Sănătate și Securitate
15906
page-template-default,page,page-id-15906,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Sănătate și Securitate

SĂNĂTATE

Școala Româno-Britanică ia toate măsurile pentru a asigura un mediu sigur și sănătos de lucru și învățare, pe toata suprafața campusului.  În acest sens, exista niște măsuri clare pentru ca elevii, staff-ul și vizitatorii să nu fie supuși la riscuri care să le pună în pericol sănătatea și siguranța. În cadrul săptămânii de pregătire pentru noul an școlar profesorii și angajații sunt informați cu privire la procedurile și regulamentul intern pentru a asigura sănătatea și securitatea membrilor comunității școlare. Școala noastră este o zona sigură, accesul fiind posibil pe la poarta de acces prin interfon. Vizitatorii care intră în clădire trebuie să se înregistreze la biroul de recepție.

Măsuri pentru sănătate:

Alergii

 

În cadrul procesului de înscriere, părinții trebuie să transmită directorului de înscrieri dacă elevul suferă de orice fel de alergii. În acest sens, trebuie completată secțiunea referitoare la alergiile elevilor, inclusă în formularul de înscriere și în formularul medical. Dacă o alergie este diagnosticată după ce elevul este înscris, familia are obligația să anunțe cât mai curând posibil asistentul medical pentru ca personalul școlii să ia masuri preventive și să se asigure că elevul, nu este expus la alergeni.

Boli

 

Elevii care se simt rău în timpul zilei trebuie să își anunțe învățătorii sau profesorii care îi vor însoți la cabinetul medical (punct de prim ajutor permanent în cadrul unității școlare dezvoltat împreună cu Crucea Roșie). După o evaluare aprofundată, asistentul medical va decide dacă elevul ar trebui să se întindă în izolatorul din cabinet pentru o scurtă perioadă, să cheme ambulanța pentru cazuri mai grave sau să anunțe părintele să îl ia acasă pentru restul zilei. Asistenta medicală va anunța părinții și va face demersurile necesare pentru momentul în care elevul va fi preluat de aceștia.

Boli grave si transmisibile

 

Școala noastră ia toate măsurile necesare pentru a oferi un mediu sănătos pentru elevi, cadre didactice și personalul administrativ. Măsurile de siguranță și sănătate sunt luate pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase, precum și pentru a respecta confidențialitatea cu privire la diferite probleme medicale.

Regulamentul cu privire la administrarea medicamentelor

 

Școala insistă ca, ori de câte ori este posibil, toate medicamentele pe bază de prescripție medicală să fie administrate copiilor la domiciliu. În cazul în care este absolut necesar pentru un copil să ia orice fel de medicament în timpul prezenței la școală, profesorul grupei sau assistant teacher-ul notifică asistenta medicală, care va fi responsabilă cu administrarea acestuia.

Consiliere

 

Scoala noastra are o echipa de specialisti in consilierea copiilor, putând beneficia de ore de logopedie si consiliere. Copiii sunt ajutati in gestionarea unor dificultati emotionale, sociale, academice si de comunicare. De asemenea, copiii care demonstreaza abilitati peste nivelul superior al clasei sunt ajutati sa isi atinga potentialul maxim.

SECURITATE
  • GPS locator pentru a identifica locația exactă a fiecărui copil;
  • Camere de luat vederi în toată unitatea școlară, cu acces pentru părinți;
  • Protocol ce priveste aducerea si luatul copilului de la scoala;
  • Transport propriu autorizat pentru deplasarile copiilor;
  • Serviciile de monitorizare și intervenție rapidă asigurate de o firmă de securitate;
  • Pentru deplasarile in parc sau vizitele la teatre si muzee, folosim sistemul Walkodile.
Pentru mai multe informații legate de procedura de înscriere sau orice alte detalii , contactați-ne!