Școala Româno-Britanică | Un gand de la fondatori
15259
page-template-default,page,page-id-15259,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Un gand de la fondatori

asd
Dragi elevi, părinți și profesori,

 

Gândul nostru se îndreaptă către toți cei care cred că în viață fiecare început este greu, către cei care își amintesc de prima zi de gradiniță, de primul examen, de primul copil, de emoțiile momentelor în care te afli la o răscruce și trebuie să alegi o direcție cu un singur sens, către toți cei care au avut curajul să creadă că pot schimba ceva.

 

Ca președinte al Asociație Române a Tinerilor cu Initiativă am avut parte, în 13 ani, de provocări din ce în ce mai mari în ceea ce privește educația pentru copii și adulti. Am dezvoltat programe de stimulare a voluntariatului prin crearea unui centru de voluntariat, ne-am implicat ca membri fondatori în dezvoltarea de structuri-umbrelă pentru organizațiile care lucrează cu voluntari, am facut lobby și advocacy pentru inițiative legislative în care am crezut, am creat resurse educaționale inovative de tipul simulatoarelor de business, am organizat programe de tip “a doua șansă” pentru cei care au părăsit timpuriu școala, am dezvoltat programe cultural-artistice pe care le-am transpus în organizații de sine stătătoare. Am avut curajul să dezvoltăm un proiect strategic, cu finanțare europeană de 4 milioane de euro, care a durat trei ani și care a devenit model de bună practică în randul beneficiarilor POSDRU, pornind de la dorința de a dezvolta cultura antreprenorială și educația de calitate în rândul tinerilor, prin formarea profesională a aproximativ 4500 de persoane și dezvoltarea a 60 de afaceri de succes, am adus non-formalul în școlile din Craiova prin teatru-forum, service-learning și multe alte metode de educație. Am făcut tot ce am considerat că poate produce schimbare.

 

Totuși, impactul a fost mic.

Totuși, oamenii sunt cei care fac diferența.

Totuși, e imposibil să schimbi un sistem fără să pierzi controlul lui.

Totuși, asta nu înseamnă că nu poți construi ceva ce poate să ofere un model de bună practică educațională, care poate fi un etalon în sistemul de învățământ local și care să producă schimbări directe pentru un grup restrâns de copii, părinți și profesori, dar profunde pentru întreaga comunitate școlară.

 

În acest sens, vă oferim oportunitatea de a fi parte din Școala Româno-Britanică, având convingerea că fiecare cărămidă pe care o punem la temelia educației va influența modul în care poate arăta viața copiilor noștri.

 

Excelența în educație face diferența!

Fiecare dintre noi poate face diferența!

 

Cu un gand bun,
Cristina Catana Buca,
președinte al Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă
 
Pentru mai multe informații legate de procedura de înscriere sau orice alte detalii , contactați-ne!